Zonnepanelen

Zonnepanelen in Nederland

Zonnepanelen

Wordt het huren van zonnepanelen de nieuwe trend?

 

Zonnepanelen huren of kopen? Steeds meer Nederlanders hebben zonnepanelen op hun dak, maar zijn deze gekocht of gehuurd? Volgens een onderzoek van de Nederlandse Energie Maatschappij vindt 70% van de Nederlanders de investering voor het kopen van zonnepanelen te groot. Huren wordt gezien als een betaalbare optie om toch zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Prijs van zonnepanelen

Het zelf aanschaffen van zonnepanelen is een stuk goedkoper dan 8 jaar geleden. De prijs is in deze periode ruim gehalveerd. Zo kostte een Wattpiek in 2006 nog € 4,80, maar is de prijs per Wattpiek nu nog slechts € 1,89. Daarbij komt ook nog dat een Wattpiek in 2015 meer opbrengst genereert. Ook een verdere daling is van de prijs per Wattpiek is niet uitgesloten. Waarom dan toch de zonnepanelen huren?

 

Zonnepanelen huren

Het huren van zonnepanelen is vooral interessant als er geen kapitaal beschikbaar is voor het zelf aanschaffen van zonnepanelen. Er wordt maandelijks een klein bedrag betaald voor een installatie die volledig gemonteerd wordt door de verhuurder van de zonnepanelen. Ook het onderhouden van de zonnepanelen en eventueel repareren van defecten worden allemaal gedaan door de verhuurder. Voor een hele grote groep Nederlanders is het huren van zonnepanelen daarom een hele interessante methode om te besparen op de energiekosten en het milieu een handje te helpen.

Green Collectief wil u graag adviseren bij het maken van de juist keuze. Kopen of toch huren?